pckziutopv2

Kucharze z wizytą u Ambasadora Kulinarnego Pucharu Polski

Dnia 30 listopada przyszli kucharze z klasy III PCKZiU uczestniczyli  wraz z Panią Eweliną Ludwiczak i Barbarą Rosochacką w spotkaniu z Panem Zenonem Hołubowskim w Hotelu Hołubowski w Pile. Pan Zenon spotkanie rozpoczął prelekcją nt. swojego życia zawodowego, dzieląc się wskazówkami na osiągnięcie sukcesu w wybranym przez nich zawodzie. Pan Zenon do wszystkiego doszedł własną pracą, gotowanie to jego pasja, ma bardzo dużą wiedzę, którą chętnie dzieli się z naszymi uczniami. Współpracujemy z Panem Hołubowskim już od 5 lat i pomimo nawału pracy zawsze znajdzie czas dla naszych uczniów. Jak co rok spotkanie zostało zakończone pokazem praktyczny w hotelowej kuchni. Młodzież była bardzo zadowolona ze spotkania. Nie zawsze ma się okazję rozmawiać z Cerified Master Chef.

c

e

g

j

i

h

b

a

Dla przypomnienia: Zenon Hołubowski - Executive Chef i właściciel Hotelu Hołubowski oraz Tawerna Toscana w Pile. Jest członkiem Amerykańskiej Federacji Kulinarnej (American Culinary Federation), Światowego Stowarzyszenia Szefów Kuchni (World Association of Chefs’ Societies) oraz Honorowym Członkiem Euro-Toques Polska. W 2014 roku, zdobył certyfikat CEC (Certified Executive Chef) przyznawany przez WACS, a w styczniu 2015 jako pierwszy Polak otrzymał Certyfikat  World Master Chefs Society  uprawniający do tytułu Cerified Master Chef F(CMC).

Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wałczu

ul. Bankowa 13

78-600 Wałcz

tel./fax 67 349 41 02

pckziuwwalczu@gmail.com

www.pckziuwalcz.pl

Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wałczu

ul. Budowlanych 4

78-600 Wałcz

tel./fax 67 258 20 82

pckziuwwalczu2@gmail.com

www.pckziuwalcz.pl

Powiatowe Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Wałczu

 

Internat

Al. Zdob. Wału Pom. 90

tel. 67 349 41 04

 

 

   facebook    
      
   youtube